| En | Se |

Suojelijan tervehdys

Suojelijan tervehdys

Vuoden 2018 Tuottava Idea -suojelijan, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausalan tervehdys:

”Haluan antaa oman täyden panokseni ja näkemykseni suomalaisen työn ja yrittäjyyden arvostamiseen niin Suomessa kuin Suomen ulkopuolellakin. Tehtävässäni Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajana se on paitsi työtäni, myös etuoikeus ja sydämen asia.

On suuri kunnia olla mukana arvioimassa Tuottava Idea -kilpailun kisailijoita, sillä uuden liiketoiminnan kehittäminen ja toimintamallien uudistaminen ovat minulle intohimo. Oman työni kautta näen suomalaisyritysten arjen uudistuksineen ja haasteineen joka päivä – oli kyse sitten teknologiaintensiivisestä start-upista tai hoivapalveluita tarjoavasta pk-yrityksestä.

Me Suomalaisen Työn Liitossa teemme työtä sen eteen, että suomalainen työ menestyy ja suomalaisen työn arvostus kasvaa. Kehitämme ja hallinnoimme kolmea merkkiä, jotka tukevat yritysten myyntiä, viestintää ja markkinointia: suomalaisesta valmistuksesta ja suomalaisen palvelun tuottamisesta kertovaa Avainlippua, ainutlaatuista kotimaista muotoiluosaamista kuvaavaa Design from Finland -merkkiä ja yhteiskunnallista hyvää tekeville yrityksille myönnettävää Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä.

Merkkien kautta vaikutamme suomalaisten ostopäätöksiin, ja haastamme myös työelämää uudistumaan Suomessa. Lähes 4 000 yritys- ja yhteisöjäsenen voimin tuomme yhdessä ylpeästi esiin suomalaisen työn menestystarinoita sekä arvopohjamme ja osaamisemme. Liiton jäsenkunta on erittäin laaja ja edustaa erityyppistä suomalaista työtä kaikessa sen monimuotoisuudessaan.

Uskon lujasti siihen, että suomalainen työ pärjää sekä kotimaassa että kansainvälisesti uudistumisen myötä; jatkuva uudistaminen ja kehittäminen onkin ollut perinteisesti vahvuutemme. On tärkeää kyseenalaistaa nykyinen tapa tehdä asioita, miettiä siihen asiakaslähtöisesti uusia tapoja toimia ja tätä kautta varmistaa pärjääminen armottomassa ja rikkaassa kansainvälisessä kilpailussa.

Kiitos nuorkauppakamarille mahdollisuudesta toimia Tuottava Idea -kilpailun suojelijana.”