Taustaa kilpailusta

Tuottava Idea – kilpailun juuret ovat Turun Nuorkauppakamarissa,joka järjesti kilpailun alueellisesti Varsinaissuomessa vuonna 1977. Kilpailun ideoijina ovat olleet senaattorit Keijo Ketonen, Ilpo Siro, ja Pekka Ström sekä entiset jäsenet Tapio Peltonen ja Rauno Virtanen. Ensimmäisen kilpailun voitti Arisuo Oy, nykyinen Turvanasta Oy, Aris holkkinastallaan.  Jo seuraavana vuonna kilpailusta tuli valtakunnallinen.

Kilpailun tavoitteena alusta saakka on ollut edistää yrittäjyyden arvostusta ja osoittaa mikä osuus ja merkitys innovaatioilla on talouselämämme terveessä kasvussa sekä elintasomme positiivisessa kehityksessä. Kilpailun alkuperäinen tavoite on vähintään yhtä ajankohtainen nyt kuin vuonna 1977.

Kilpailun on historiansa aika onnistunut hyvin nostamaan esiin tulevaisuuden menestyjiä. Voittajina historian saatossa on palkittu muun muassa Polar Electro Oy, Ponsse Oyj ja  Genelec Oy. 1990 – luvun yhteiskunnallisen sarjan voittajia ovat meidän nykyistä arkipäivää olevat Tampereen matalalattiabussit sekä sitoutumaton työttömyyskassa, paremmin Loimaan kassana tunnettu. 2000-luvulla palkintoja ovat saaneet muiden muassa Blancco kovalevyjen tyhjennysjärjestelmästään ja  Left Foot Company uudenlaisen yksilöityjen kenkien konseptista.

Tulevaisuuden menestyjiä rakennetaan nyt. Tuottava Idea -kilpailu haluaa olla osaltaan rakentamassa menestyvää ja hyvinvoivaa Suomea.

Tuottava Idea Wikipediassa